10 november | Thales, Trump en Zwartie Piet

Zakendoen9 nov 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Trump
In zijn eerste toespraak na de verkiezingen stelde Donald Trump dat hij president wil zijn van alle Amerikanen. Maar hoe moet hij die verschillende groepen in de samenleving met elkaar verzoenen? En wat kan hij daarbij leren uit het bedrijfsleven? Emeritus hoogleraar Lisa van de Bunt (Management en Organisatiekunde) is te gast.

Allsafe
Kan je je huisraad thuis niet meer kwijt - dan kan je twee dingen doen. Verkopen is een optie, maar je kan het ook opslaan. Met een groeiende stedelijke bevolking en de toename van verkoop van kleinere woningen kiezen steeds meer mensen voor de laatste optie. Waardoor er voor miljoenen ligt opgeslagen in oplsagruimtes. Daarover spreken we met Eric Stubbé, directeur van AllSafe.

Zwarte Piet
Veel bedrijven worstelen met het pietenvraagstuk. Na RTL koos Tony’s Chocolonely onlangs voor de schoorsteenpiet, waar een bedrijf als Jumbo juist weer terugkrabbelde. Of bedrijven een leidende of een volgende rol hebben en hoe zij dit het beste kunnen communiceren, bespreken we met Sander van Golberdinge (Detailhandel Nederland), Pascal van Ham (Tony's Chocolonely) en Jorge Labadie (37°Celsius).

Mantelzorgers
Eén op de zeven mantelzorgers is overbelast omdat zij gemiddeld 28 uur per week kwijt zijn aan de zorg die zij familie of bekenden geven. Bedrijven zoals Sensara uit Rotterdam spelen hier op in met zelflerende sensortechnologie waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. De mantelzorger krijgt via een app een melding bij vreemd gedrag.


Mede mogelijk gemaakt door