14 november | ANP, DBA en AELS

Zakendoen11 nov 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Unilever
In 1929 werd in Rotterdam de basis voor de multinational Unilever gelegd door ondernemer Sam van den Bergh. Een veelzijdige zakenman actief als politicus, bestrijder van de vakbonden én een vooraanstaand vertegenwoordiger van het Nederlandse Jodendom. Historicus Pim Reinders schreef een portret over zijn turbulente leven en is te gast.

Demcon

Techbedrijf Demcon uit Enschede is op overnamepad - in een maand tijd zijn twee bedrijven overgenomen waarmee het al groeiende bedrijf nieuwe stappen wil maken. We spreken directeur Dennis Schipper.

DBA
De gemoederen rondom de wet DBA lopen steeds verder op. Zelfstandigen verliezen steeds meer werk en ook staatssecretaris Eric Wiebes erkent ook dat er een probleem is. Maar hoe los je het op? Daarover spreken we met Hans Biesheuvel, voorzitter van ondernemersorganisatie ONL, Huub de Graaf, jurist en voorzitter van de Stichting Fonds Architectenbureaus en Mei Li Vos, Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid...

AELS

De meeste vliegtuigonderdelen zijn gewoon herbruikbaar. Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) haalt vliegtuigen uit elkaar en zorgt dat de onderdelen een tweede leven krijgen. Te gast is directeur Derk-Jan van Heerden.


Mede mogelijk gemaakt door