Zakendoen17 nov '16 08:01Aangepast op 18 nov '16 14:49

17 november | FME, Kompaan Bier en We Are Public

Auteur: Martje Schoemaker

Van drones in het leger tot robots in de fabriek: Nederland digitaliseert in rap tempo. Maar het is voor werkgeversvereniging FME nog niet genoeg: Nederland moet de nummer 1 digitale industrie ter wereld worden. Ineke Dezentjé Hamming is te gast.

Van 50 liter bier brouwen in de keuken naar een brouwerij met 13 tanks waar 2 miljoen liter bier per jaar gebrouwen kan worden. Kompaan Bier wordt met hun eigen brouwerij ook meteen de één-na-grootste brouwerij van Zuid Holland. Mede-oprichter van Kompaan Bier, Jasper Langbroek is te gast.

Mainport Debat
Schiphol en de Haven van Rotterdam worden gezien als dé mainports van Nederland. De digitale infrastructuur wil daar ook bijhoren om te kunnen profiteren van het bijbehorende mainportbeleid - voor zover dat een houdbaar model is. Want een rapport van de Raad voor de Leefomgeving bekritiseert dat beleid. Een debat hierover met Tineke Netelenbos, voorzitter van het ECP Platform en van redersvereniging KNVR, Michiel Steltman Directeur van de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland en ook aan tafel Jan Jaap de Graeff, voorzitter van de Raad voor de Leefomgeving.

We Are Public
De cultuurpas We Are Public is een groot succes in Amsterdam, en gaat nu ook naar Den Haag. Het idee: voor 15 euro per maand toegang tot concerten, exposities, voorstellingen en films. Ondernemer Leon Caren wil niet daarmee niet alleen succesvol ondernemen, maar ook de wereld verbeteren.

 

Gerelateerde artikelen