Zakendoen21 nov '16 08:01Aangepast op 21 nov '16 12:39

21 november | Vivat, Bangladesh en fastfood

Auteur: Martje Schoemaker

Na alle ruzies, ontslagen en grote verliezen keert de rust langzaam terug bij verzekeraar Vivat, dat vorig jaar werd gered door het Chinese conglomeraat Anbang. Te gast is de nieuwe topman Ron van Oijen, die zelf jarenlang in Azië heeft gewerkt.

Schilderijen
Bijna 62 miljoen euro voor een De Kooning, 21 miljoen euro voor een Kandinsky en maar liefst 75 miljoen euro voor een Monet. Het zijn recordbedragen voor schilderijen waarvan de geschatte waarde vooraf stukken lager lag. Kunstkenner Jop Ubbens, die na een carrière van 30 jaar veilinghuis Christie’s Amsterdam verlaat, legt uit waarom er zo veel geld is betaald.

Debat Fastfoodketens
Een hele lijst aan buitenlandse fastfoodketens wil voet aan de grond krijgen in Nederland. Ketens als Pizza Hut, Wendy's, Taco Bell, Dunkin´ Donuts. Wat zit hier achter? Een panel met snackjournalist Ubel Zuiderveld en oud-directeur van McDonalds, René Savelberg.

Bangladesh
Ruim drie jaar na de ramp bij Rana Plaza in Bangladesh is een delegatie van Europarlementariërs afgelopen week in Bangladesh geweest, om de werkomstandigheden van in de kledingfabrieken te inspecteren. Want wat is er precies van al die mooie plannen terecht gekomen die direct na de ramp waren opgesteld? Agnes Jongerius, Europarlementariër voor de PvdA is te gast.

Gerelateerde artikelen