Zakendoen22 nov '16 00:00Aangepast op 22 nov '16 12:27

22 november | Talpa, NAM en Decathlon

Auteur: Thomas Groenewold

Dankzij Maarten Meijs is The Voice in 180 landen te zien. En hij heeft net de Young Captain Award gewonnen, de prijs voor de meest getalenteerde zakelijk leider van Nederland.

De managing director van Talpa Global verkoopt de formats van John de Mol wereldwijd. Maar alleen tv-programma's verkopen is tegenwoordig niet meer goed genoeg.

Decathlon
Decathlon opent morgen een winkel in het oude V&D pand in Den Haag. Daarmee zit de Franse sportketen in Den Haag en Rotterdam in de binnenstad. Te gast is Rudi Wakelkamp, directeur vastgoed bij Decathlon Nederland.

NAM
150 inwoners van het aardbevingsgebied in Groningen eisen een schadevergoeding van de NAM voor immateriële schade. in BNR Zakendoen, praten we met Gerald Schotman, directeur van de NAM. Maakt hij zich zorgen?

Bacteriën

Steeds meer bacteriën zijn ongevoelig voor alle beschikbare antibiotica. Een proces dat jaarlijks aan 700.000 mensen wereldwijd het leven kost. Volgens de Wereldgezondheids Organisatie WHO zouden in 2050 meer mensen aan bacteriën overlijden dan aan kanker. TROIKA Foundation heeft een techniek in handen die hier iets aan kan doen. Jan Rolloos spreken we.

50-plussers
Werkzoekende 50-plussers solliciteren zich suf, maar krijgen geen voet tussen de deur bij werkgevers. Daarom voeren ze vandaag actie voor de deur van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Daarover spreken we met Maaike Zorgman van de FNV.

Gerelateerde artikelen