Zakendoen22 nov '16 17:15Aangepast op 23 nov '16 12:07

23 november | TMG, Pepernoten en Cider

Auteur: Thomas Groenewold

De Telegraaf Media Groep gaat investeren in online video en wil daarmee een groter deel van de Nederlandse mediaconsumptie naar zich toetrekken. Maar hoe? Ceo Geert-Jan van der Snoek is te gast.

Pepernoten
Van de 100 pepernoten die verkocht worden, komen er 70 van het Harderwijkse bedrijf Van Delft Biscuits. Als het aan directeur Oscar de Lange ligt, komen die pepernoten vanaf volgend jaar ook in Londen en Barcelona in de schappen te liggen. Berlijn had dit jaar de internationale primeur.

Discriminatie
Niet uitgenodigd worden voor een sollicitatie vanwege je achternaam. Of nare opmerkingen van je collega's krijgen als je homoseksueel bent. Discriminatie op de werkvloer en op de arbeidsmarkt. Iedereen vindt dat het niet kan, maar wat doe je als het toch gebeurt? Daar debatteren we over.

Cider

Heineken gaat na twee mislukte pogingen, opnieuw proberen om Nederland aan de Cider te krijgen. Dochterbedrijf Stassen heeft zelfs een grote appelboomgaard waar zelf de appels gekweekt worden. Marketing Manager Cider van Heineken Nederland, Brigitte Rutten, is te gast en vertelt wat ze dit keer anders doen.

Winstbelasting
In navolging van de Britse regering, verlaagt ook Nederland de winstbelasting voor bedrijven. Dat zei minister Dijsselbloem van Financiën tegen RTL Z. Gaan we over praten met Jan van der Geld, emeritus hoogleraar fiscale economie verbonden aan de Tilburg University. Hij pleit voor een Europese vennootschapsbelasting.

Gerelateerde artikelen