13 december | Ploumen, Loek Winter en filantropie

Zakendoen13 dec '16 07:00

Over de aflevering

Loek WinterLoek Winter is de bekendste zorgondernemer van Nederland en zijn laatste prooi is een laboratorium in Amstelveen. Winter, (mede-)eigenaar van drie ziekenhuizen (MC Slotervaart, IJsselmeerziekenhuizen en Sionsberg) staat voor ondernemerschap en vernieuwing, maar ondertussen rept de politiek weer over het afremmen van marktwerking in de zorg.

FilantropieCEO's en ondernemers, wat doen ze aan goede doelen, hoe oprecht is dat, en is filantropie vooral iets voor de jonge CEO? Daarover gaan twee ondernemers in debat met hoogleraar Lucas Meijs.

Rob Slewe"Intimidatie, machtsmisbruik en leugens in miljonairsdorp Bloemendaal". Dat is de flaptekst van het boek 'Niet ons soort Mensen', dat morgen uitkomt. Ondernemer Rob Slewe beschrijft daarin hoe hij sinds de aankoop van het landgoed Elswoutshoek in Bloemendaal, structureel werd tegengewerkt door de lokale politiek. morgen doet hij zijn verhaal in BNR Zakendoen.

BlackshoreMet crowdfunding satelliet-beelden van rampgebieden analyseren - dat is het idee van de startup Blackshore die binnenkort de The Hague Innovators Challenge 2017 hoopt te winnen. We spreken met oprichter Hans van ‘t Woud.

We zenden uit vanuit de Dance4life Situation Room in Hotel Vesper in Noordwijk.