24 januari | Luzac, Droog Design en debat: zakendoen in de media

Zakendoen24 jan 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De jeugdwerkloosheid in Nederland daalt, maar er zijn ook buurten waar niks lijkt te werken. In Amsterdam Oost kiezen ze daarom voor een hele andere aanpak: geen saaie loopbaanbegeleiders, maar ondernemers moeten de jongeren verder helpen. Renny Ramakers, directeur en oprichter van stichting Droog Design is te gast.

Debat
Zakendoen in de media - lukt dat nog een beetje of worden het steeds meer de grote media mologgen die de dienst uitmaken. John de Mol wil de Telegraaf Media Groep opkopen, daarmee zou het er samen met Talpa een NOG een grote mediapartij ontstaan - naast Persgroep en het Vlaamse Mediahuis. Zakendoen in de media dus, we gaan er over debatteren met: Peter Smet, innovatie-coördinator van het (SVDJ), Thomas Bruning, algemeen-secretaris van de NVJ en met Jeroen Smit, bedrijfskundige, journalist, was hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

African Clean Energy
Het Nederlands-Lesothaanse bedrijf African Clean Energy maakt duurzame kooktoestellen, die tegelijk fungeren als oplader en LED lamp. Hiervan zijn er inmiddels zo'n 17 duizend verkocht in Afrika, nu maken ze de overstap naar Cambodja. Te gast is directeur Judith Joan Walker.


Mede mogelijk gemaakt door