31 januari | Hans Biesheuvel, YoungCapital en Protectionisme

Zakendoen31 jan '17 06:440
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

YoungCapital
YougCapital wil dé uitdager zijn van het traditionele uitzendbureau, en dat lijkt te werken. Vandaag komt YougCapital met de cijfers over afgelopen jaar naar buiten. Te gast is CEO Ineke Kooistra.

Pensioenfondsbestuurder
Jochem Dijckmeester is uitgroepen tot jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar, hij is bestuurder van Pensioenfonds UWV en van Pensioenfonds PGB. Hij heeft komend jaar als missie om de besturen binnen de pensioenfondsen te verjongen.

Protectionisme

Protectionisme kan de wereldeconomie in een recessie duwen, waarschuwen deskundigen. Maar toch neemt het aantal protectionistische maatregelen wereldwijd toe. Als de wereld protectionisme wil, moeten ze dat ook krijgen of moeten we dat afremmen? OVer die vraag debatteren we met Ewald Engelen (Universiteit van Amsterdam), Jule Hinrichs (FD) en Joost Sitskoorn (EVOFENEDEX).

SIDN

Ze waren ooit een van de voorlopers in de wereld met het verkopen van domeinnamen. Maar nu die markt verzadigd is, zoekt SIDN naar iets nieuws. Met het overnemen van inlogspecialist Connectis hoopt CEO Roelof Meijer het nieuwe goud in handen te hebben.