28 februari | Nexperia, Ballast Nedam en Lake Turkana Wind Power

Zakendoen28 feb 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Ballast Nedam
Onderzoeksjournalist Jacco Versluis ontdekte nieuwe details van een oude smeergeldzaak rond bouwbedrijf Ballast Nedam uit 2012. In zijn documentaire 'Inzake Saoedi-Arabië' die omroep HUMAN gisteravond uitzond, onthult hij dat het Saudische koningshuis rechtstreeks betrokken was bij zelfverrijking via steekpenningen van honderden miljoenen dollars.

Start Reverse
Retail en horeca moeten hun bedrijfsstrategie veranderen om niet dezelfde toekomst tegemoet te gaan als V&D. Eén van de manieren om dat te doen is door de strategie Start Reverse te volgen. Bedacht door Andre Wiringa, hij is te gast in BNR Zakendoen.

Ondernemerskieskompas
Het verder verhogen van de AOW-leeftijd, robotisering van de arbeidsmarkt of de transitite naar duurzame energie... Met welke boodschap sturen ondernemers een volgend kabinet op pad? BNR en MKB-Nederland zoeken het voor je uit met het Ondernemerskieskompas. Deze week gaan we in BNR Zakendoen elke dag in debat over de stemming van ondernemend Nederland. Vandaag over digitalisering.

Lake Turkana Wind Power
Het project Lake Turkana Wind Power is het grootste windpark van Afrika. Het heeft 365 turbines en is goed voor 15 procent van de energie-opwekking van Kenia. De Nederlandse bouwers hopen het eind mei op te leveren. Directeur Phylip Leferink schuift aan.


Mede mogelijk gemaakt door