12 juni | Maastricht Aachen Airport, Fonq en Qatar

Zakendoen12 jun 20171 uur 31 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Fonq
Online zijn ze al jaren een speler om in de gaten te houden, maar Fonq heeft nu ook ambities in de winkelstraat. Er moet een fysieke winkel komen, en dat heeft alles te maken met de komst van een nieuwe eigenaar. Joost Wels, CEO van online warenhuis Fonq is te gast.

APK voor Ondernemers
Hij richtte in vijftien jaar tijd twintig bedrijven op en schopte het daarmee tot één van de succesvolste ondernemers van Nederland. Dat liep allemaal erg goed totdat... hij volledig opgebrand in elkaar stortte. Sebastiaan Hooft gooide het roer om en om er voor te zorgen dat andere ondernemers niet de zelfde fout begaan schreef hij het boek: APK voor ondernemers.

Qatar
Onrust in de landen rond de Perzische Golf. Nu enkele Arabische landen onder leiding van Saoedi-Arabië het emiraat Qatar isoleren, wordt die schatrijke Golfstaat in de armen van buurland Iran geduwd, de grote vijand en aartsrivaal van de Saoedi's. Over de zakelijke en economische kanten van dit conflict spreken we met een panel van deskundigen.

One of A Kind Technologies
Groeiende bedrijven waarvoor Nederland te klein is: dat is waar wij in onze rubriek De Nieuwe Kampioenen - in samenwerking met het FD - naar kijken. Een van die bedrijven is One of A Kind Technologies. Zij veroveren met slimme technieken- robots- onder andere de wereld van het groente en fruit. Oprichters Richard Vialle en Alex Kind zijn te gast.


Mede mogelijk gemaakt door