Vertrouwen in Rutte III

Zakendoen29 aug 20171 uur 39 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Boten.nl
De groei in de watersport-industrie zet door. In het eerste half jaar van 2017 groeide de branche met ruim een procent ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit een enquête van HISWA Vereniging, de brancheorganisatie van de watersport. Vooral in het tweede kwartaal was een flinke stijging: 2,2 procent ten opzichte van 2016.

Kernfarm
De gebroeders Van Rijn van Kernfarm schieten kleine gaatjes in de grote macht van farmabedrijven. De groothandel van diergeneesmiddelen heeft de aanval ingezet, maar de echte doorbraak - met hun eigen medicijn - moet nog komen.

EU vs. China
Duitsland, Frankrijk, Italië maken zich zorgen over de Chinese overnamedrift in de EU. Is die angst terecht? Hebben we echt een verdedigingslinie nodig? Een discussie met China-kenner en econoom Haico Ebbers en BNR-economiecommentator Kees de Kort.

Rechtsvormen
Weinig ondernemers wisselen maar van rechtsvorm. Hoe ingewikkeld het is en wat het je op kan leveren hoor je in BNR Zakendoen.

Pockies
Het begon als een studentengrap, maar is inmiddels uitgegroeid tot serieuze business: De Pockie. Een onderbroek met zakken, zodat je gewoon je bijvoorbeeld je telefoon er in mee kan nemen. 


Mede mogelijk gemaakt door