Klantenshow11 mrt '13 10:51

KLM start proef met wifi aan boord

Auteur: Redactie Customer Talk

Luchtvaartmaatschappij KLM gaat vanaf begin april twee vliegtuigen voorzien van wifi. Dat vertelt een woordvoerder van KLM in een gesprek met Customer Talk. Passagiers in alle klassen moeten gebruik kunnen maken van de nieuwe dienst, wel moeten ze dan waarschijnlijk ongeveer tien euro per uur gaan betalen. De proef duurt tot het einde van dit jaar en afhankelijk van technische resultaten en feedback van passagiers bekijkt het bedrijf of de dienst verder uitgebreid wordt.

Luchtvaartmaatschappij KLM zet vanaf twee april dit jaar twee vliegtuigen in met wifi. Er wordt een test gedraaid met één Boeing 777 van KLM en een toestel van Air France. Joost Ruempol, woordvoerder van KLM, vertelt: 'Andere maatschappijen werken ook al met wifi en in Amerika is het bijvoorbeeld al heel normaal dat vliegtuigen draadloos internet hebben. Ook kunnen consumenten tegenwoordig bijna overal gebruik maken van internet. De vraag waarom dat dan niet bij ons aan boord kan, is dan logisch.'

Passagiers moeten een vergoeding gaan betalen voor het gebruik van wifi. Ruempol doet nog geen uitspraken over het precieze bedrag, maar dit zal in lijn liggen met het bedrag dat andere maatschappijen vragen. Ongeveer tien euro per uur. Alle klantgroepen gaan hetzelfde bedrag betalen, er is nog geen regeling voor bijvoorbeeld frequent flyers.

De proef loopt tot het einde van dit jaar. Er wordt gekeken naar de techniek, maar ook de feedback van passagiers staat centraal. 'We gaan klanten vragen naar hun ervaring met de dienst. Dat kunnen we ze vragen in het vliegtuig, maar we houden ook de sociale media kanalen goed in de gaten', aldus Ruempol.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk

Gerelateerde artikelen