Klantenshow14 mrt '13 13:02

Onderzoek: 32 procent Nederlandse huishoudens heeft tablet

Auteur: Redactie Customer Talk

Van de Nederlandse huishoudens heeft 32 procent tenminste één tablet. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper. Dit betekent dat ongeveer 2,4 miljoen huishoudens een tablet hebben. Daarnaast is ook zeventien procent van plan binnen de komende zes maanden een tablet te gaan kopen. Tablets worden het meest gebruikt voor internet, e-mail, games en sociale media.

Onderzoek: 32 procent Nederlandse huishoudens heeft tablet
Onderzoek: 32 procent Nederlandse huishoudens heeft tablet

Ruim dertig procent van de huishoudens in Nederland heeft tenminste één tablet. Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Telecompaper. Op dit moment heeft bijna één op de drie Nederlandse huishoudens een tablet en dat komt neer op ongeveer 2,4 miljoen tablets. Zeventien procent van de ondervraagden is van plan de komende zes maanden een tablet te gaan kopen. Een half jaar geleden zei veertien procent dit nog, elf procent heeft toen ook daadwerkelijk een tablet gekocht.

Meer dan de helft van alle eigenaren gebruikt de tablet vanwege internet, e-mail, games en sociale media. In het vierde kwartaal van 2012 gebruiken meer mensen hun tablet voor sociale media en online televisie streaming dan het aantal mensen dat dit in het eerste kwartaal van 2012 deed. Tablets worden in Nederland gemiddeld iets meer dan negen uur per week gebruikt.

De tablets van Apple zijn het meest populair. Eind 2012 waren er 1,25 miljoen iPad-eigenaren in Nederland. Samsung is na Apple het meest populair, 542.000 mensen hebben Galaxy Tab.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk

Gerelateerde artikelen