De Ochtendspits17 sep '14 06:45

Uitzending 17 september | De algemene beschouwingen, eigen bestuur voor separatisten en daling aantal amateur-voetbalclubs

Auteur: BNR Webredactie

Na het ceremonieel vertoon, de presentatie van de kabinetsplannen en de traditionele kritiek daarop, nu tijd voor het politieke debat tijdens de algemene beschouwingen.

Politiek verslaggever Hugo Reitsma is in me in de studio en vertelt meer over de onderwerpen die voorbij zullen komen. Met name de belastingherziening zal naar verwachting besproken worden.

Eigen bestuur separatisten
De separatisten in Oost-Oekraïne verwerpen het aanbod van het Oekraïne parlement om een eigen bestuur te vormen. Ze willen dat alleen als ze de garantie krijgen dat ze over drie jaar zich af mogen scheiden. Oekraïne-watcher Geert Jan Hahn vertelt meer hierover.

Daling aantal amateur-voetbalclubs
Het aantal amateur-voetbalclubs is de afgelopen tien jaar met 15 procent afgenomen, van ongeveer 3800 naar 3200. Dat blijkt uit jaarverslagen van de KNVB. Belangrijke oorzaak van die daling is een fusiegolf in het amateurvoetbal waardoor steeds meer kleine verenigingen opgaan in grotere clubs.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.

Gerelateerde artikelen