De Ochtendspits23 apr '14 06:35Aangepast op 24 apr '14 06:13

De Ochtendspits | Autokosten onbekend, crisisheffing van de baan, geen superprovincie

Auteur: BNR Webredactie

Ruim 85 procent van de automobilisten weet niet precies hoeveel hij per jaar kwijt is aan de auto, blijkt uit onderzoek in opdracht van BNR en ANWB.

Meindert Schut
Meindert Schut

Dat de kosten stijgen is voor de meesten wel duidelijk. Voor steeds meer mensen reden om de auto vaker te laten staan en te shoppen voor de laagste literprijs. Peter Mulder is directeur van onderzoeksbureau GfK en geeft een toelichting op de cijfers.

Crisisheffing
De crisisheffing, die de werkgevers de afgelopen twee jaar moesten betalen, wordt volgend jaar definitief geschrapt. Dat melden de politieke partijen die onderhandelen over de overheidsbegroting van volgend jaar aan BNR. Later vandaag komen de vijf partijen opnieuw bijeen, en is er ook een debat in de Tweede Kamer over de begroting van volgend jaar. Politiek verslaggever Hans Verbeek over de stand van zaken.

Provincies niet samen
Het kabinetsplan om provincies samen te voegen kan als mislukt worden beschouwd. De eerste drie provincies die zouden moeten samengaan hebben het gesprek met minister Plasterk afgekapt. Noord-Holland, Utrecht en Flevoland verwijten het Rijk 'wel te horen maar niet te luisteren'. Aanvoerder van het protest is de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, in gesprek met verslaggever Harmen van der Veen.

De Ochtendspits met Meindert Schut, van 06:00 tot 09:30 uur.

Gerelateerde artikelen