De Ochtendspits6 nov '13 06:09

De Ochtendspits | Onveilige windturbines, dubieuze vlieguren, amandelbubble

Auteur: BNR Webredactie

Het is slecht gesteld met de brandveiligheid van windturbines. Maar ook voor hulpverleners zorgt een brand in een windturbine voor grote problemen. Dat zeggen experts tegen BNR, naar aanleiding van de dood van twee onderhoudsmonteurs bij een windmolenbrand in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat.

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

- Om toch vlieguren te maken, vliegen werkloze Nederlandse piloten meer en meer bij onveilige buitenlandse vliegmaatschappijen. En daar betalen deze vliegers ook nog eens veel geld voor. De vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers wil nu dat er voor piloten, net als voor andere beroepsgroepen,  een HBO-opleiding komt. Aspirant-piloten kunnen hun opleiding dan betalen met studiefinanciering,  in plaats van een lening bij de bank af te sluiten.

- Verplicht vrijwilligerswerk bij sportverenigingen is in opkomst. Wie niet achter de bar wil staan, of op zaterdag mee wil rijden bij de voetbalwedstrijd van zijn zoon, verliest bij steeds meer clubs zijn lidmaatschap of moet een boete betalen.

- Door de massale sterfte van de Amerikaanse honingbij is de prijs van amandelen tot recordhoogte gestegen. En dat gaan we merken aan onze cruesli en muesli.

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.

Gerelateerde artikelen