De Ochtendspits4 dec '13 06:00

De Ochtendspits | De Roy van Zuydewijn, woningcorporaties en beloningscultuur, KLM zegt BOE: Boos Op Eurlings

Auteur: BNR Webredactie

Prins Bernhard gaf opdracht tot onderzoek De Roy van Zuydewijn. Maar mag dat wel?

Tom van 't Hek
Tom van 't Hek

De SP, D66 en GroenLinks nemen geen genoegen met de antwoorden van premier Rutte over het onderzoek naar De Roy van Zuydewijn. De partijen vragen zich af hoe Prins Bernard in 2000 zonder medeweten van de regering een onderzoek kon instellen naar De Roy van Zuydewijn, die op dat moment al enige tijd een relatie had met zijn kleindochter prinses Margarita.

Sectorcode
Veel woningcorporaties zijn nog nog steeds niet transparant over de beloning van hun bestuurders. En in veel gevallen is dat in strijd met de eigen sectorcode: de Governancecode Woningcorporaties. Dat blijkt uit de jaarverslagen die het Financieele Dagblad, De Stentor en het adviesbureau roAg hebben onderzocht. Aldert Dreimüller is directeur van roAg.

KLM snijdt
Stewardessen en pursers voeren acties op sociale media tegen de KLM-directie. KLM is namelijk aan het snijden in de arbeidsvoorwaarden. Op Facebook hebben honderden KLM-medewerkers hun profielfoto vervangen door het KLM logo met daarin het woord BOE - Boos Op Eurlings. Vakbonden overwegen stakingen en juridische stappen tegen de KLM-directie. Ingrid Brama, zelf stewardess en bestuurslid van de VNC, de grootste vakbond voor kabinepersoneel

De Ochtendspits met Tom van 't Hek, van 06:00 tot 09:30 uur.

Gerelateerde artikelen