15 juli | Franse Feestdag eindigt in drama

De Ochtendspits15 jul 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Volgens de Franse zender iTele zigzagde de chauffeur van de truck die inreed op de mensenmenigte met de intentie om zoveel mogelijk mensen te raken. Hij zou bijna twee kilometer door hebben kunnen rijden, waarbij hij op mensen schoot vanuit het raam. De politie heeft de chauffeur met schoten proberen tegen te houden. Hierbij zou hij uiteindelijk zijn gedood.

De meeste Nederlanders zijn voor de huisvesting van vluchtelingen in hun eigen gemeente. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Necker van Naam. 71 procent van de ondervraagden zegt ja tegen opvang in de buurt. Volgens Roel Freeke, directeur bij Necker van Naam, hebben ze deze meting nu drie keer gedaan. 'Op dit aspect, dus: bent u voor of tegen de huisvesting van vluchtelingen in uw gemeente, zien we in alle drie de metingen dat dit op zo'n 70 procent blijft zitten.'

Ongeveer de helft van alle Nederlanders is zich bewust van de gevaren van meeroken, maar slechts een derde denkt dat meeroken gevaar voor anderen oplevert. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo onder ruim duizend Nederlanders van 12 jaar en ouder in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de kennis over de gevaren van roken en meeroken.