De Ochtendspits4 aug '16 16:11Aangepast op 5 aug '16 16:14

4 augustus | Stamceltransplantaties, péage en vakantie met een vlekje

Auteur: BNR Webredactie

Academische ziekenhuizen moeten stamceltransplantie gaan aanbieden aan MS-patiënten. Dat zegt Jan van Amstel, de voorzitter van MS Vereniging Nederland tegen BNR.

ANP
ANP

Nu moeten patiënten nog uitwijken naar landen als Mexico of Zweden. Transplantatie betekent voor een deel van de patiënten dat schadelijke effecten van de zenuwziekte worden gestopt of zelfs worden teruggedrongen. Ook willen ze met verzekeraars kijken hoe zij de behandeling kunnen vergoeden. Dat kost nu zo’n 80.000 euro per patiënt.

Het is een van de grootste ergernissen op weg naar vakantie in Frankrijk: de lange rijen voor de péage waar je altijd in de langzaamste rij staat. Steeds meer Nederlanders kopen daarom een tolbadge. Met die tolbadge kun je als een Fransman door de péage - je komt aanrijden, de hefboom herkent de badge en gaat open, en je rijdt gelijk door. De tolheffing wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Tienduizenden Nederlanders hebben inmiddels zo'n badge aangeschaft.

Brexit, de aanslagen in Frankrijk en Duitsland en de Italiaanse banken zorgen voor behoorlijk wat onrust en zorgen in de EU. BNR stuurt je graag goed geïnformeerd op vakantie! We vliegen langs de vijf populairste vakantielanden en nemen een kijkje achter de grote nieuwsverhalen. Vandaag: Griekenland met onze correspondent Nikos Lanser.

Gerelateerde artikelen