23 augustus | Geld speelt een rol voor architecten, FNV en goededoelenclubs

De Ochtendspits23 aug 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

Hierdoor verdienen architecten er nog maar weinig op en dat is een verontrustende ontwikkeling, zegt Fred Schoorl, directeur van de Bond van Nederlandse Architecten. Architectenbureaus weten dat er altijd meer kapers op de kust zijn, die dezelfde afweging moeten maken.

Het hoger beroep van FNV over cao-acties bij KLM op Schiphol maakt een goede kans. Dat zeggen verschillende stakingsrechtdeskundigen tegen BNR. Begin augustus oordeelde de rechter nog dat de FNV tot 5 september geen stakingen mag organiseren op Schiphol. Dat het staken niet mag wordt vooral opgehangen aan een vergroot veiligheidsrisico, maar er wordt nergens duidelijk wat dat risico precies is.

Goededoelenorganisaties beleggen weer in aandelen. Onder andere het Leger des Heils heeft weer vertrouwen in beursgenoteerde bedrijven. In 2010 zei de financieel secretaris van het Leger des Heils nog tegen Het Financieele Dagblad dat hij geen vertrouwen had in de ethiek van beursgenoteerde bedrijven. Niet zo gek ook, want de aandelen van het Leger daalden door de economische crisis met 6,5 miljoen euro in waarde. De gehele aandelenportefeuille van 20 miljoen werd verkocht. In plaats daarvan werd er geïnvesteerd in obligaties.