26 augustus | In de regel gaat het bij accountants over regels

De Ochtendspits26 aug 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De passieve houding van accountants zou worden veroorzaakt doordat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zich te streng opstelt. De hervormingen in de sector zijn een reactie op de financiële crisis in 2008, maar die zijn nu volgens de bestuurders doorgeschoten.

De gemeente Utrecht wil dat het aantal treinen dat met giftige stoffen door de stad rijdt omlaag gaat. Dat schrijft de gemeente in een brief aan Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er fors meer treinen met gevaarlijke stoffen door de stad rijden dan is toegestaan. Vooral wagons met brandbaar gas rijden met veel hogere aantallen over het spoor, vertelt Lot van Hooijdonk, wethouder Milieu en Mobiliteit van de gemeente Utrecht.

De strijd om het kortste verkiezingsprogramma van een politieke partij staat voorlopig op naam van de PVV. Het concept programma past op een A4-tje. Nederland weer van ons, zo heet het. De partij van Geert Wilders wil het land in de eerste plaats de-islamiseren. Chris Aalberts, communicatiewetenschapper en schrijver van het boek Achter de PVV, is niet bepaald verrast door wat er in het programma te lezen valt.