1 september | Van dik hout bouwt Trump muren

De Ochtendspits1 sep 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Maar dat werd tegengesproken door de Mexicaanse president Pena Nieto met wie Trump eerder op de dag gisteren een ontmoeting had.

Sinds gisteravond is ze niet meer de president van Brazilië, maar Dilma Rousseff gooit de handdoek nog niet in de ring. Haar advocaat heeft laten weten naar het hooggerechtshof te stappen, maar dat heeft weinig kans van slagen, denkt correspondent Katy Sherriff. Wel mag Roussef nog politieke functies uitoefenen, al is de kans volgens Sherriff klein dat dat binnen de Arbeiderspartij zal zijn. 'Daar boterde het al voor het begin van het proces niet meer mee en die partij moet zichzelf echt opnieuw gaan uitvinden.'

Europese bedrijven die actief zijn in China zijn klaar met de belofte van Peking dat het aan een gelijk speelveld werkt. Hervormingen van de markt blijven maar uit en dat gaat ten koste van de ontwikkelingskansen van westerse bedrijven in China, schrijft het Financieele Dagblad. EuCham, de Europese Kamer van Koophandel in China, noemt de verhouding tussen China en de EU 'uit balans'. Terwijl Europa op grote schaal Chinese investeringen verwelkomt, blijven de mogelijkheden voor Europese bedrijven om te investeren in China nog te beperkt, stelt EuCham.