28 oktober | Minder zzp'ers door Wet DBA

De Ochtendspits28 okt 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

In eerste kwartaal van 2016 kwamen er nog 16.000 zzp'ers bij, maar toen was de Wet DBA nog niet van kracht. ABN Amro verwacht niet dat de onrust over de wet snel zal verdwijnen en denkt dat het aantal zzp'ers nog wel verder kan gaan dalen.

Een belastingregel zorgt ervoor dat taxibedrijven en overheidsdiensten vervuilende dieselauto's blijven kopen. De belastingvrijstelling op tienduizenden diesels kost de overheid jaarlijks zeker 125 miljoen euro. In Nederland rijden zo'n 50.000 taxi's en voertuigen van politie, brandweer en defensie rond, die zijn vrijgesteld van belasting. Dat blijkt uit onderzoek van CE Delft, in opdracht van Natuur en Milieu. Tjerk Wagenaar, directeur Natuur en Milieu, vindt dat het tijd is voor verandering.

Gelukkige werknemers aannemen? Geen goed idee. Wil je als bedrijf creatieve medewerkers, dan zijn betrokkenheid en doorzettingsvermogen belangrijker, blijkt uit nieuw Brits onderzoek.Volgens Bram Bakker, psychiater bij Zorg van de Zaak, hoeft gelukkig zijn niet altijd ten koste te gaan van creativiteit. 'Creativiteit is een manier om aan geluk te komen. Zolang we naar geluk streven, zijn we fijne werknemers.'