31 oktober | Komt CDA-steun voor Rutte uit de senaat?

De Ochtendspits31 okt '16 10:000
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De diepere oorzaak van 'deze ellende' is volgens Post dat de Belastingdienst de modelcontracten op dit moment beoordeelt op basis van arbeidswetgeving. 'Wij willen dat er nieuwe wetgeving komt die gebaseerd is op ondernemerschap, in de definitie zoals de SER die in 2010 heeft voorgesteld. De overheid wil daar nog niets van weten, maar dat moet er nu eindelijk van komen.'

Het CDA moet premier Mark Rutte steunen in diens poging om het Oekraïne-verdrag alsnog vlot te trekken. Dat zegt CDA-partijprominent Pieter Gerrit Kroeger tegen BNR. De Tweede Kamerfractie van zijn partij wil Rutte aan de uitslag van het Oekraïne-referendum houden, maar Kroeger is daar niet voor. Of het verdrag nou goed is of niet, het is niet aan de CDA-fractie om de uitslag van het referendum aan te grijpen voor een Nederlands 'nee', zegt Kroeger.

De kans dat Wilders wordt veroordeeld voor zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraak is vrij groot, zegt strafrecht-advocaat Sidney Smeets tegen BNR. De uitspraken voldoen volgens hem 'an sich' aan de strafbepaling. 'Het lijkt mij op zich een simpele veroordeling.' Het gaat immers om een groep mensen, legt Smeets uit. 'Als je het woord Marokkanen vervangt door het woord Joden of homo's is het voor de meeste mensen vrij duidelijk dat de uitspraak niet door de beugel kan.