2 november | Minder rood om BKR te ontlopen

De Ochtendspits2 nov '16 12:060
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: HH / Peter van Riel.
Foto: HH / Peter van Riel.

ING meldt dat sinds de bank klanten informeert over de nieuwe regelgeving, er vier keer meer wijzigingen zijn binnengekomen dan normaal. Het gaat hierbij om de aanpassing van de roodstand, maar ook om mensen die hun krediet helemaal schrappen.

Nederland moet stoppen met de adoptie van kinderen uit het buitenland. Het recht van kinderen om in het land van herkomst in gezinsverband op te groeien, hoort onvoorwaardelijk voorop te staan. Dat adviseert de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) woensdag aan het kabinet. 'Een kind is altijd beter af in een gezinssituatie dan in een tehuis en het is heel erg belangrijk dat een kind continuïteit van opvoeding heeft' stelt kinderrechter Jolande Calkoen, die lid is van de RSJ in Trouw.

Ze zijn vooral goed in namaken, werd er jarenlang geroepen over de Chinese industrie. Tegenwoordig klinken dit soort geluiden opvallend genoeg ook in China over Nederland. Juristen verwachten dat Chinezen steeds vaker juridische stappen gaan zetten wegens schending van intellectueel eigendom. Vandaag doet de rechter uitspraak in een zaak waarbij Blokker wordt verweten een Chinese partytent te hebben gekopieerd. China is druk daarnaast druk bezig met octrooien aanvragen in Europa.