3 november | Regels milieuzones zijn onduidelijk

De Ochtendspits3 nov '16 12:060
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

Gemeenten in Nederland mogen zelf bepalen of ze een milieuzone instellen of niet. Er zijn nu 13 gemeenten met een milieuzone in Nederland voor vrachtauto's, de drie grootste steden hebben er inmiddels ook één voor personenauto's en bestelbusjes.

Het Reumafonds waarschuwt dat er op korte termijn een tekort aan het medicijn sulfasalazine dreigt. Daarmee dreigen 16.000 patiënten die het middel krijgen in de problemen te komen. Er zijn al patiënten die het medicijn structureel niet kunnen krijgen, volgens het Reumafonds. In eerste instantie waren er leveringsproblemen tot oktober, maar die zijn onlangs verlengd tot maart. Volgens Martin Favié, voorzitter van branche-vereniging voor generieke geneesmiddelen BOGIN, is er sprake van problemen met productie en een tekort aan grondstoffen.

Eén op de tien nieuwe advocaten overweegt om uit het vak te stappen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Jonge Balie Nederland en verzekeraar Movir. De helft van de jonge advocaten ervaart veel stress op het werk. Uit het onderzoek, uitgevoerd onder 579 jonge advocaten, bleek dat de helft van hen stress ervaart vanwege de druk om nieuwe opdrachten binnen te halen. 44 procent ervaart een (te) hoge werkdruk op kantoor. Ondanks een daling ten opzichte van vorig jaar, blijft het risico op uitval bij jonge advocaten hoog.