4 november | Nieuwbouwvergunning als melkkoe

De Ochtendspits4 nov '16 15:300
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: HH/David Rozing
Foto: HH/David Rozing

Gemeenten vragen voor een vergunning een percentage van de bouwkosten. In principe moet het bedrag de uitvoeringskosten dekken voor de gemeente. In de afgelopen 5 jaar zijn de gemeentelijke kosten tussen de 12 en 14 procent gestegen, tot meer 2,5 procent van de gemiddelde bouwprijs.

De Europese commissie geeft de strijd tegen de Duitse tol-plannen mogelijk op. Dat melden Duitse media. Er zou een overeenkomst zijn bereikt tussen de commissie en de Duitse minister van Verkeer. En dat terwijl de commissie eerder nog dreigde naar het Europese hof te stappen. Michael Sijbom, burgemeester van grensgemeente Losser, is verbijsterd: 'We hadden hier in het grensgebied verwacht dat die plannen nu eindelijk van tafel waren, maar ineens komt het weer opzetten.'

Een werkgever mag het loon van een werknemer korten als die tijdens het werk te veel tijd besteed aan social media. Dat heeft de rechter in Tilburg bepaald. En dat is een vrij opmerkelijk oordeel. In de zaak betaalde een werkgever minder uit omdat een werknemer te veel zou hebben gewhatsappt op het werk.