9 november | Trump heeft het geflikt

De Ochtendspits9 nov 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

Van verreweg de meeste staten stond wel redelijk vast of ze naar de Republikeinen of naar de Democraten gingen. Cruciaal waren staten als Florida, Ohio, Virginia en North Carolina. Donald Trump mocht daar eigenlijk geen steken laten vallen om een kans te houden op het presidentschap. En dat deed hij dan ook niet.

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima met Emirates naar het staatsbezoek in Nieuw-Zeeland is gevlogen. De piloten vinden dat het koninklijk paar met KLM had moeten vliegen, maar zegt de koning 'Emirates is goedekoper'. Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag (plaatselijke tijd) in Auckland zijn driedaagse staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland afgesloten. Aan het begin van de avond vliegt het koninklijk gezelschap met Emirates richting Nederland.

De Europese Unie heeft Donald Trump uitgenodigd om ‘zo snel als het hem schikt’ de koers van de relatie tussen Europa en de Verenigde Staten voor de komende vier jaar uit te zetten. Dat schrijven EU-president Donald Tusk en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker aan de nieuwgekozen president, die zij ‘welgemeend’ feliciteren met zijn overwinning.