De Ochtendspits15 nov '16 10:24

15 november | Asscher stevig uit startblokken in lijsttrekkersstrijd

Auteur: BNR Webredactie

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zijn het tijdens hun bijeenkomst in Brussel eens geworden over een gezamenlijk defensie-plan. Belangrijk onderdeel is dat de lidstaten de aanschaf van militair materieel onderling gaan afstemmen.

Dat er nu na jaren van gepraat eindelijk knopen zijn doorgehakt is volgens D66-Europarlementariër Marietje Schaake een van de vele signalen waaruit blijkt dat Europa zich realiseert dat het meer één front moet vormen op het wereldtoneel.

Diederik Samsom is niet meer de juiste man om de PvdA te leiden. Vice-premier Lodewijk Asscher ging er tijdens het eerste lijsttrekkersdebat met Samsom in de Haagse Schilderswijk keihard in om de leden te overtuigen van zijn kandidatuur. Volgens Asscher kan de PvdA niet anders dan haar boodschap en leiderschap veranderen, want anders zal de partij bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart ‘geen factor spelen en gaan Wilders en Rutte het uitmaken.’

Mensen moeten incassobureaus nooit blind vertrouwen. Volgens toezichthouders ACM en AFM houden veel bureaus zich niet aan de regels: ze rekenen te hoge tarieven of gedragen zich agressief naar klanten. Onder het motto 'Incasso, betaalbaar alleen als het klopt' wordt de consument opgeroepen om misstanden te melden, nadat bleek dat sprake is van een terugkerend probleem.

Gerelateerde artikelen