De Ochtendspits17 nov '16 10:40

17 november | Vergrijzing, vaccinatie en verhitting

Auteur: BNR Webredactie

De vergrijzing bij de overheid gaat zo hard dat nu al bijna één op de drie werknemers ouder is dan 55.

Foto: ANP
Foto: ANP

Als er niets gedaan wordt, dreigt veel kennis verloren te gaan en komt het functioneren van de overheid in gevaar, waarschuwt Emke Westra van Futur, het landelijk netwerk voor jonge ambtenaren. Als laatste redmiddel zou er aan een leeftijdsquotum gedacht kunnen worden, zegt Westra.

Het aantal ouders dat twijfelt aan het nut van vaccinaties groeit. En die twijfels blijven niet beperkt tot de Bible Belt, ook hoogopgeleide stedelingen zijn steeds sceptischer over vaccinaties. Het RIVM stelt nu 2 miljoen euro beschikbaar om die twijfels weg te nemen. Lucy Smit, jeugdarts en oud-bestuurslid van AJN Jeugdzorg, heeft wel een verklaring voor het toenemende aantal ouders dat twijfelt.

Het aantal woningen dat te koop staat neemt snel af. Dat blijkt uit een rapportage van taxatiebureau Calcasa. Afgelopen vier jaar nam de voorraad af met een derde. In Amsterdam en Utrecht zelfs met twee derde. Volgens Rogier van der Hijden, directeur van Calcasa, stevenen we af op een record. Juist in een periode waarin de woningmarkt hard gaat, willen mensen liever al een huis hebben gekocht voordat ze hun eigen huis in de verkoop zetten, zegt Van der Hijden.

Gerelateerde artikelen