De Ochtendspits18 nov '16 10:33

18 november | Volkswagen schrapt dertigduizend banen

Auteur: Koos Tervooren

Volkswagen gaat in de komende vier jaar wereldwijd dertigduizend banen schrappen.

De meeste banen (23.000) gaan verloren in Duitsland. De rigoureuze ontslagronde zou onderdeel zijn van een nieuwe strategie. Volkswagen wil meer inzetten op elektrische auto's, waarmee naar eigen zeggen negenduizend banen gecreëerd worden.

Als het aan ondernemers ligt staat VVD-leider Mark Rutte ook aan het roer van een volgend kabinet. Dat blijkt uit onderzoek van BNR in het kader van de Dag van de Ondernemer. In een enquête uitgevoerd door onderzoeksbureau MWM2 in opdracht van BNR Nieuwsradio wijzen veruit de meeste respondenten hem aan als de ideale premier na de verkiezingen van maart. PVV-leider Geert Wilders is de tweede duidelijke favoriet. Alexander Pechtold van D66 volgt ver daarna op de derde plek. Zijn naam wordt nog niet eens de helft zo vaak genoemd als Wilders.

Ieder jaar sterven er nog altijd onnodig veel mensen door verstikking, omdat er te weinig regels zijn tegen koolmonoxide-lekkage uit CV-ketels. Dat zeggen onder meer de brandweer, de consumentenbond, UNETO-VNI en de Vereniging Eigen Huis. Een jaar na de oproep van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid om hier wat aan te doen, lijkt er dus weinig veranderd.

Gerelateerde artikelen