De Ochtendspits22 nov '16 11:55

22 november | Ontslagen bankmedewerkers moeilijk weer aan de bak

Auteur: BNR Webredactie

De duizenden medewerkers van banken die hun baan kwijtraken, hebben veel minder kans op een nieuwe baan dan werklozen in andere beroepsgroepen. Dat meldt het FD op basis van onderzoek van het UWV.

Foto: ANP
Foto: ANP

Meer dan 60 procent van hen zit een jaar of langer in de WW, terwijl dat voor andere beroepsgroepen gemiddeld 35 procent is. Het aantal uitkeringen aan mensen in de financiële sector is in de afgelopen zeven jaar verdrievoudigd, zo blijkt uit dat UWV-onderzoek. Analisten voorspellen nog meer banenverlies.

Steeds meer MKB-ondernemers zijn de dupe van agressieve verkoopmethoden van inzamelaars van bedrijfsafval. De ondernemers denken een nieuw en goedkoper afvalcontract af te sluiten, maar zitten vervolgens met twee afvalcontracten in hun maag. Dat signaleert juridisch dienstverlener DAS, die al tientallen zaken in behandeling heeft en dagelijks meldingen krijgt. Volgens DAS denken veel mkb’ers voordelig te kunnen overstappen van afvalinzamelaar, maar later blijkt dat kosteloos overstappen niet mogelijk is.

Een kwart van de afgestudeerde internationale studenten blijft een leven lang in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van van EP-Nuffic. Daarnaast studeren internationale studenten sneller af dan Nederlandse studenten en vinden ze net zo vaak werk en verdienen ze net zoveel. Jaarlijks spekken ze bovendien de schatkist met bijna 1,6 miljard euro, twee keer zo veel als waar tot nu toe rekening mee werd gehouden. Nederland wint meerdere slagen in de zogenaamde 'battle on talent', zegt Freddy Weima, directeur van EP-Nuffic

Gerelateerde artikelen