14 december | Expats vaak de klos in Mokum

De Ochtendspits14 dec '16 10:09

Over de aflevering

Zo moeten ze vaak torenhoge bemiddelingskosten betalen, is de borg te hoog, hebben ze geen huurbescherming of worden ze zonder goede reden uit hun huis gezet. Internationale werknemers zijn een makkelijke prooi voor de pandjesbazen, omdat ze de taal niet spreken en onbekend zijn met de regels en instanties. Bovendien is de druk om een huis te vinden vaak hoog.

Tech en Trump

Moet de iPhone straks weer in Amerika geproduceerd worden? En kan Facebook straks nog wel een ingenieur uit India aannemen? De allerhoogste bazen van techbedrijven als Google, Microsoft, Amazon en Apple zijn vanmiddag uitgenodigd op de koffie bij Donald Trump. Vooral het geld dat de bedrijven overzee hebben gestald zeer goed gebruiken om zijn infrastructuurprojecten te betalen. Maar de techbedrijven waren tijdens de campagne uitgesproken tegenstanders van Trump en deze meeting is daarom voornamelijk een verplicht nummertje, zegt Simon Nynens, CEO van het beursgenoteerde Wayside Technology, in New Jersey.

Terughackwet

Het heeft even geduurd, maar vandaag moest de oorlog tussen Rusland en Oekraïne rondom de Krim-kunst dan eindelijk beslecht worden. De rechter in Amsterdam moest kiezen of de gouden voorwerpen die sinds 2014 in het Allard Pierson Museum te zien zijn tot Rusland of Oekraïne behoren. De zaak is zo complex dat de rechter wel eens een tussenvonnis zou kunnen wijzen, zei Paul Russell, advocaat bij Russel Advocaten en gespecialiseerd in kunst en recht.