15 december | Hoger opgeleide migranten

De Ochtendspits15 dec '16 12:520
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: HH/Roel Burgler
Foto: HH/Roel Burgler

Bij het onderzoek is vooral gekeken naar eerste en tweede generatie migranten uit de vier grootste niet-westerse migratiegroepen in Nederland: Turks, Marokkaans, Surinaams en Antilliaans.

Aleppo

Er wordt geschoten op de auto's met zieken en gewonden die vanuit oostelijk Aleppo op weg zijn naar het westen van de Syrische stad. Dat melden journalisten die ter plekke zijn op Twitter. De evacuatie zou daardoor gestopt zijn. Vannacht werd juist een nieuw wapenbestand bereikt, waardoor de evacuatie vanochtend op gang kwam. Gisteren mislukte dat helemaal, omdat het staakt-het-vuren al snel geschonden werd.

Oekraïne

Rutte moet de Europese regeringsleiders vandaag op een top in Brussel zover zien te krijgen dat ze akkoord gaan met een juridisch bindend besluit waarin tegemoet wordt gekomen aan de Nederlanders die in april per referendum tegenstemden. Er moet onder meer in staan dat het verdrag Oekraïne geen recht geeft op EU-lidmaatschap, op extra veiligheidsgaranties of op meer geld, zodat het alsnog kan worden goedgekeurd, ondanks de overtuigende 'nee-stem' vanuit Nederland.