23 januari | Pensioenpremies gaan omhoog

De Ochtendspits23 jan 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: HH/Frans Lemmens
Foto: HH/Frans Lemmens

Dat blijkt uit onderzoek van het Financieel Dagblad onder pensioenfondsfondsen die een hele sector vertegenwoordigen. Een derde van de bedrijfstakpensioenfondsen verhoogt de pensioenpremie in 2017. Dan gaat het bijvoorbeeld om de detailhandel of kappers.

Booreilanden

Grote werkloosheid en leegstand op de Noordzee. Meer dan de helft van de booreilanden halen geen belletje gas of druppeltje olie uit de zeebodem. Het aantal werkloze platforms nam in het afgelopen jaar met meer dan 140 procent toe. Verslaggever Jesse Pinster bracht een bezoek aan booreiland Swift 10 dat op het moment in de Rotterdamse haven ligt.

Trumps geloofwaardigheid

De drie eerste dagen van Trumps presidentschap gingen niet voorbij zonder ophef. Zijn belangrijkste adviseur, national Security Adviser Mike Flynn, blijkt onderwerp van een onderzoek door Amerikaanse contra-spionagediensten, meldt de Wall Street Journal. Flynn zou intensief contact hebben gehad met de Russen na de verkiezing van Trump, ná de verkiezingen, bevestigt Amerika-correspondent Reinout van Wagtendonk.