6 februari | Trump slaat Russische plank behoorlijk mis

De Ochtendspits6 feb 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Volgens correspondent Reinout van Wagtendonk zijn met name ook de Republikeinen verbolgen over Trumps uitlatingen in het interview met Fox dat gisteren vlak voor de Super Bowl werd uitgezonden. De Amerikaanse president Trump krijgt veel kritiek te verwerken over zijn uitspraak over zijn Russische collega Poetin.

Achterstanden UWV

Er komt vooralsnog weinig terecht van het wegwerken van de achterstanden van het UWV op het gebied van herkeuringen. Het is nog maar de vraag of het aantal verzekeringsartsen in opleiding voldoende is om alle noodzakelijke herkeuringen uit te voeren, zegt VVD-Kamerlid Anoushka Schut-Welkzijn tegen BNR. De herkeuringsachterstand bij het UWV kost werkgevers jaarlijks 870 miljoen euro, zegt de VVD.

Arbeidsmarkt-APK

Het is de vraag of een commerciële partij als Randstad de aangewezen organisatie is om met een arbeidsmarkt-APK te komen. Dat zegt Piet Fortuin, voorzitter van CNV Vakmensen, tegen BNR. Wat hem betreft slaan Randstad en andere partijen de handen ineen om samen met het UWV tot een nationaal instrument te komen. Randstad lanceert een arbeidswaardescan waarmee je kunt zien wat je waard bent op de arbeidsmarkt en die aanknopingspunten biedt voor de volgende stap in je carrière.