20 maart | 'PvdA-activisten willen schoon schip'

De Ochtendspits20 mrt 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

Schippers liet donderdag, na een gesprek met Kamervoorzitter Khadija Arib, weten dat de lijsttrekkers vanaf maandag bij haar langskomen. De fractievoorzitters wilden niet meteen vrijdag al aan de slag, na een intensieve campagne. Volg hier onze speciale formatie-liveblog.

Nieuwe regels AFM

Door nieuwe regels van de AFM kunnen enkele duizenden hypotheekhouders die hun hypotheek vorig jaar hebben overgesloten of extra hebben afgelost de boete die zij hiervoor betaalden terugkrijgen. De toezichthouder heeft nieuwe regels opgesteld die met terugwerkende kracht gaan gelden. Dat betekent dat flink wat mensen een belletje van de bank kunnen verwachten met het bericht dat ze geld terugkrijgen.

Lakenvelders

Melkveehouder Bert Smallegoor zit sinds vorig jaar aan zijn mestplafond en moet daarom van vijftien van zijn lakenvelders af. Om te voorkomen dat de koeien naar de slachthuis moeten, biedt de boer uit Doetinchem zijn beesten nu aan via Facebook. Het Facebookbericht waarin Smallegoor zijn koeien aanbiedt, is inmiddels al meer dan duizend keer gedeeld. ‘Het was helemaal niet de bedoeling dat het zo ging exploderen’, vertelt de boer tegen BNR-verslaggever Rogiér Dankerlui. ‘Ik heb veel Facebookvrienden in de agrarische wereld en dacht dat de koeien misschien kon slijten aan een hobbyboer.’