24 maart | Gemeenten hebben hun anti-terrorismemaatregelen al genomen

De Ochtendspits24 mrt 2017
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: Hollandse Hoogte/Rick Findler
Foto: Hollandse Hoogte/Rick Findler

Het gaat om een 75-jarige man die in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is bezweken. Toch lopen Nederlandse gemeenten lopen niet warm om nog meer preventieve maatregelen te nemen, zo blijkt uit een rondgang van BNR.

Verstappen

Na een lange winter is het 68ste Formule 1-seizoen vannacht losgebarsten. Max Verstappen en zijn concurrenten reden hun eerste rondjes tijdens de vrije trainingen op het circuit in Melbourne, maar aan de pikorde lijkt weinig veranderd. Lewis Hamilton was met zijn Mercedes wederom de snelste, de Ferrari’s en Red Bulls volgden daarachter.

Robuuste groei

De Nederlandse economie laat een robuuste groei zien, meldt het Centraal Planbureau. Voor dit jaar wordt een groei van 2,1 procent verwacht, voor volgend jaar 1,8 procent. In beide jaren zal sprake zijn van een begrotingsoverschot én een daling van de werkloosheid, tot 4,7 procent in 2018. Ook voor de middellange termijn zijn de vooruitzichten zonnig, met een gemiddelde groei van 1,7 procent per jaar tot 2022, blijkt uit het Centraal Economisch Plan dat het CPB vandaag presenteert.