De Ochtendspits9 mei '17 14:36Aangepast op 29 mei '17 14:11

9 mei | Aandeelhouder AkzoNobel naar de rechter

Auteur: BNR Webredactie

De activistische investeerder Elliott Advisors stapt naar de rechter om een buitengewone aandeelhoudersvergadering van AkzoNobel over het aanblijven van president-commissaris Antony Burgmans af te dwingen.

Antony Burgmans (rechts). Foto ANP
Antony Burgmans (rechts). Foto ANP

Dat heeft de aandeelhouder vanochtend bekend gemaakt in een reactie op de afwijzing van AkzoNobel op het derde bod van de Amerikaanse concurrent PPG. Elliott Advisors neemt Burgmans kwalijk dat hij weigert AkzoNobel zo ver te krijgen om te onderhandelen met PPG en wil hem tijdens de aandeelhoudersvergadering naar huis sturen. Daarom stapt het nu naar de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Asscher wil door

Lodewijk Asscher is bereid om de komende acht jaar de PvdA te leiden, zegt hij tegen BNR. Dat zal de komende jaren als lid van de oppositie zijn, want de PvdA is volgens Asscher niet beschikbaar voor de coalitie. Asscher deed zijn uitspraken tijdens een partijbijeenkomst in Amsterdam. Hij zei te geloven in een goed resultaat tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2018 worden gehouden.

Werkgevers toch akkoord met derde jaar WW

De grote werkgeversorganisaties zetten alsnog hun handtekening onder eerder gemaakte afspraken om werklozen straks weer drie jaar een werkloosheidsuitkering te geven. Dat hebben VNO-NCW en MKB-Nederland maandag besloten op hun gezamenlijke bestuursvergadering.

Steeds meer mensen snorren

Snorren wordt steeds populairder. Afgelopen vier maanden werden er 13.500 snorfietsen verkocht, een stijging van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De cijfers komen van de BOVAG en de RAI Vereniging. Volgens woordvoerder Tom Huyskens rijden er nu zo'n 700.000 exemplaren van de snorfiets rond in Nederland, en er zitten lang niet alleen maar rotjochies op.

Gerelateerde artikelen