Oplopende wachttijden bij Nederlandse abortusklinieken

De Ochtendspits16 jun 20171 minuut
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Als gevolg daarvan moeten vrouwen die een overtijdbehandeling willen langer wachten of ze moeten verder reizen. Met name in de grote steden lopen de wachttijden voor overtijdbehandelingen, voor in het begin van een zwangerschap, op en vrouwen zoeken daarom steeds vaker hun heil bij klinieken op andere plekken in het land.

Geld en schuldverlichting voor Athene

De Griekse regering kan op korte termijn8,5 miljard euro uit het Europese noodfonds tegemoet zien om volgende maand schulden af te lossen. De eurogroep keurde de nieuwe uitbetaling goed nadat de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, deelname van het IMF aan het Griekse steunprogramma had beloofd, onder voorwaarde van toekomstige schuldverlichting voor de Grieken. Het IMF meent dat de schuld onhoudbaar is.

Asscher: 'Partijen mogen niet wegkomen met wegkijken'

PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt dat politieke partijen verplicht zijn om duidelijk te maken waar ze staan in het migratiedebat. In tegenstelling tot GroenLinks is zijn partij wél bereid om migranten terug te sturen naar Noord-Afrika. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. 'Ik vind het belangrijk om, juist nu migratie zo in debat is, duidelijk te maken waar wij staan', betoogt Asscher. 'Mijn pleidooi in de Volkskrant is dat zowel rechts als links moet proberen om niet in stokpaardjes te blijven hangen.'