De Ochtendspits6 sep '17 10:29

Irma wordt nu wel heel dreigend

Auteur: BNR Webredactie

De orkaan Irma is woensdag voor het eerst aan land gegaan in het Caribisch gebied. De storm bereikte volgens het Amerikaanse nationale orkanencentrum (NHC) het eiland Barbuda rond 07.45 uur (Nederlandse tijd).

Barbuda, dat 1700 inwoners telt, ligt ongeveer 150 kilometer ten oosten van Sint Maarten, dat ook op het pad van Irma ligt. De bewoners van Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten houden hun hart vast. De Nederlandse eilanden kunnen ieder moment getroffen worden door de orkaan uit de vijfde en daarmee zwaarste categorie.

Studie en arbeidsmarkt

Een groot deel van de studenten is ontevreden over in hoeverre hun opleiding aansluit op de arbeidsmarkt. Betere samenwerking met het bedrijfsleven en gerichtere voorlichting kunnen de situatie verbeteren, zegt Christoph Meng, senior-researcher Universiteit van Maastricht.

Basispremie

De basispremie in de zorg en het eigen risico stijgen volgend jaar stevig. Tegelijkertijd gaat voor mensen met een laag inkomen de zorgtoeslag omhoog, melden ingewijden in Den Haag. Het eigen risico zal volgend jaar met 15 euro stijgen naar 400 euro.

Gerelateerde artikelen