De Ochtendspits8 sep '17 11:51

Aardbeving Mexico zwaarste sinds 1985

Auteur: Kay Rutten

Volgens Mexicaanse media is het zuiden van Mexico getroffen door een aardbeving met de kracht van 8.1 op de schaal van Richter. Minstens twee personen zijn hierbij omgekomen.

ANP
ANP

Mexico is getroffen door een zware aardbeving van 8.1 op de schaal van Richter. Volgens minister Osorio Chong van Binnenlandse Zaken zijn daarbij minstens twee doden gevallen. Daarbij is er sprake van veel schade. Het epicentrum lag bij Pijijiapan in de zuidelijke deelstaat Chiapas. 'Gelukkig hoorde ik een aardbevingsalarm afgaan en konden we op tijd naar buiten gaan', vertelt correspondent in Mexico, Edwin Timmer.

Rutte: 'Alles gericht op herstel infrastructuur'

Een toestel van de Koninklijke Luchtmacht is aangekomen op Curaçao met hulpgoederen voor de slachtoffers van orkaan Irma. Intussen komt ook op Sint Maarten de hulpverlening op gang, meldt premier Mark Rutte in een persconferentie. 'We laten Sint Maarten niet in de steek.'

CFO AkzoNobel vertrekt

Chemiebedrijf AkzoNobel moet op zoek naar een nieuwe CFO. De huidige financiële leidinggevende, Maëlys Castella, stapt op vanwege gezondheidsproblemen. Daarbovenop komt het bedrijf ook nog met een winstwaarschuwing.

Gerelateerde artikelen