#5 De rekenmeester

BNR Energie 21 feb 201737 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Boot is mede-verantwoordelijk voor de Nationale Energieverkenning waarmee hij in de gaten houdt of Nederland de klimaatdoelen kan halen. Half februari was zijn organisatie in het nieuws omdat het berekende wat de milieu-efecten zijn van de plannen in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Boot weet dus als geen ander hoe het staat met onze inspanning om meer hernieuwbare energie en minder broeikasgassen te produceren.

Maar eerst wil Remco weten wat voor vlees hij in de kuip heeft, want hoe onafhankelijk gaat het PBL te werk en hoe zit het eigenlijk met de voorliefde van Boot voor wind-op-zee? Samen verkennen ze daarna aan welke knoppen een toekomstig kabinet kan draaien om de klimaatdoelen te halen. Een gesprek over energiebesparing, duurzame energieopwek, CO2-beprijzing, CO2-opslag, negatieve emissies, subsidiëren versus normering en (jawel!) het wel of niet sluiten van kolencentrales. Wat moet het nieuwe kabinet als eerste doen?

- BNR Energie wordt mede mogelijk gemaakt door KVGN

Gast:
Dr. Pieter Boot, Sectorhoofd Klimaat, Lucht en Energie van het Planbureau voor de Leefomgeving. Lees zijn blogs op de website van het planbureau.
Host:
Remco de Boer, @remcodb

Abonneren
Mis geen enkele aflevering van BNR Energie en abonneer je via jouw favoriete app:
BNR-app voor iOs
BNR-app voor Android
Spotify
iTunes
RSS feed