11 juni | Horecaondernemer Casper Reinders

FD Persoonlijk On Air10 jun 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(Foto door: Alljan Moehamad)

Casper Reinders is vooral bekend als de man achter de succesvolle club Jimmy Woo. Een club waar de grootste internationale sterren binnen wandelen, maar ook de Amsterdammer van om de hoek. Hij lanceerde menig vernieuwend horecaconcept, maar houdt zich daarnaast ook bezig met interieurstyling. 'Ondernemen is vooral een kwestie van meer goed dan fout doen.' Als je de balans opmaakt gaat het erom dat je meer successen dan missers hebt gemaakt volgens Reinders. De ondernemer heeft de vijftig nog niet bereikt, maar hij kijkt vast vooruit. Binnen een aantal jaar wil hij de clubscene verlaten: 'Het is toch gênant als je de 50 bent gepasseerd en nog steeds clubs hebt'.

Dit jaar ontwerpt hij het Holland Heineken House in Rio. Het mag van hem wat meer allure hebben dan voorheen. Hij gaat voor een sixties pool club-sfeer en is samen met zijn compagnon Rio de Janeiro door gereden om de juist spullen te verzamelen.

Bosch Parade
Den Bosch staat al het hele jaar op zijn kop vanwege het 500ste sterfjaar van Jeroen Bosch. Komend weekend (25 en 26 juni) staat de Bosch Parade op het programma. Een stoet kunstprojecten zal door de Bossche wateren varen. Anaki is een van die projecten. Pim de Bilde vertelt over zijn interactieve en innovatieve spel op het water.

Oog voor
In de trendrubriek deze week geurexpert Tessa Deurloo van de Perfume Lounge over de nieuwste Tabac Tabou van Parfum d'Empire. Afgelopen week ontving ze de 2016-editie op de deurmat. En Johan Voets van techsite Numrush vertelt over sieraden en gadgets en hoe de twee werelden elkaar inspireren. Een armband met ingebouwde oplader is best handig, toch?

Reset
Documentairemaker Michael Schaep, maker van de Hokjesman, laat verslaggever Jigal Krant zien hoe hij fit blijft. Namelijk met behulp van een tube. 'Als je dit elke dag doet ben je binnen twee maanden een bodybuilder'.

FD Persoonlijk On Air
Het radiomagazine van BNR wordt elke zaterdag uitgezonden tussen 10 en 11u. Live aanwezig zijn kan, u bent van harte welkom bij The College Hotel, Roelof Hartstraat 1, Amsterdam.