30 juli Best of | Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis

FD Persoonlijk On Air30 jul 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Foto: ANP
Foto: ANP

Eigenlijk had ze helemaal niet de ambitie om museumdirecteur te worden - ze had het goed naar haar zin als curator. Toch staat ze nu al acht jaar aan het hoofd van het Mauritshuis. Haar grootste wapenfeit: de verbouwing van haar museum, waarvoor ze helemaal zelf de financiering regelde.

Reset in retro
Wie hard werkt moet af en toe op reset drukken en de batterij opladen. Elke week neemt een BW'er, een bekende workaholic, ons mee naar de plek waar de zinnen worden verzet. Vandaag is dat Mylou Frencken. Voor de schermen is zij kleinkunstenares en de zingende barvrouw in de televisiequiz “Met het Mes op Tafel.” Achter de schermen is zij verslaafd aan retro shoppen. Jigal Krant ging mee op jacht in een tweedehands winkeltje.

Koper gezocht voor oude brouwerij
In Lottum, het pittoreske dorpje aan de Maas vlakbij Venlo, staat de oude bierbrouwerij te koop. Er wordt niet meer gebrouwen, maar het is nog wel een prachtig woonhuis en een goedlopende Bed & Breakfast. Verslaggever Elfanie toe Laer kreeg een rondleiding van de vrouw des huizes, Karlijn Dapper.

Lees hier meer over FD Persoonlijk On Air

Luister zaterdag om 10.00 uur naar FD Persoonlijk On Air of kom langs! Vanaf 9:45 uur ben je welkom bij &Samhoud places aan de Oosterdokskade 5 in Amsterdam.