24 september | Strafrechtadvocaat André Seebregts

FD Persoonlijk On Air23 sep 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Seebregts is in Nederland bekend door de vele high-profile rechtszaken die hij heeft behandeld. De laatste jaren kwam hij veel in het nieuws voor het bijstaan van bekende jihadverdachten zoals Azzedine C. Maar Seebregts werkt zes tot zeven dagen per week om iedereen te helpen die bij hem aanklopt. Zijn doel: de rechtsstaat in toom houden en het vrije woord beschermen voor iedereen. Toch komt die houding hem ook forse kritiek te staan en wordt hij zelfs bedreigd.

Eten zoals Rembrandt

Standbeeld van Rembrandt in Amsterdam. ANP
Standbeeld van Rembrandt in Amsterdam. ANP

Altijd al willen weten wat voor gerechten er precies op de schilderijen van Rembrandt stonden? In de Rembrandttoren wordt komende week gekookt zoals in de tijd van de Hollandse meester. Chef-kok Luc Kusters van restaurant Bolenius gaat het bereiden en geeft vast een voorproefje.

Oog voor
Elke week schuiven twee deskundigen aan om het over een trend in hun vakgebied te hebben. Deze week is dat Jop Ubbens, directeur van veilingshuis Christie's. Het nieuwe veilingseizoen staat voor de deur, hoog tijd dus om door te nemen waar de komende maanden de mooiste stukken onder de hamer gaan. En Meneer Wateetons over fermenteren, want dit weekend is het Rotzooi fermentatiefestival.

FD Persoonlijk On Air

Het radiomagazine van BNR wordt elke zaterdag uitgezonden tussen 10 en 11u. Publiek is van harte uitgenodigd bij The College Hotel aan de Roelof Hartstraat 1 in Amsterdam.