13 mei | Winnaar Libris Literatuur Prijs Alfred Birney

FD Persoonlijk On Air11 mei 201754 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(Foto door Patricia Börger)

Alfred Birney is het hele uur te gast bij Paul Laseur in het zaterdagochtendprogramma FD Persoonlijk On Air.  Birney kreeg de Libris Literatuurprijs uitgereikt voor zijn boek 'De tolk van Java'. Hij schreef een autobiografische roman over zijn agressieve vader die vrouw en kinderen mishandelde. Door de ogen van zijn vader beschrijft hij in het boek bovendien de bloedige strijd in Nederlands-Indië tussen 1945 en 1949. De uitzending is zaterdag tussen 10 en 11 live te beluisteren.

Fietsen
Journalist Wim de Jong is gegrepen door het fietsvirus dat door Nederland woedt. Hij schreef er een boek over: Op die fiets. Hij geeft verschillende routes, interviewt fietsliefhebbers en beschrijft de verschillende aspecten van de fietscultuur.

Bach en Luther
Philip Herreweghe viert zijn zeventigste verjaardag met een concert  rondom het reformatiejaar in het Concertgebouw in Amsterdam. Op het programma: de Missa Brevis en twee Bach-cantates. Govert Jan Bach schreef een luisterboek over de connectie tussen Bach en Luther en zal toelichten wat de link is tussen dirigent Philip Herreweghe, Luther en Bach.

Kijkje in de kast
Toon mij uw kast en ik vertel u wie u bent. Onder dat adagium belt Jigal Krant aan bij bekende Nederlanders. Deze week doet hij dat bij Roos Schlikker, columnist en schrijver.

FD Persoonlijk On Air
Het radiomagazine van BNR wordt elke zaterdag uitgezonden op BNR Nieuwsradio tussen 10 en 11u vanuit het Amrâth Hotel in Amsterdam. Publiek is van harte welkom.