Kijkje in de Kast6 mei '17 12:03Aangepast op 6 mei '17 13:12

Kijkje in de Kast | Nadia Zerouali

Auteur: Noémi Prent

Toon mij uw kast en ik vertel wie u bent. Onder dat adagium trekt verslaggever Jigal Krant elke week iemands kast open. Deze week is dat de kast van kookboekenschrijver Nadia Zerouali, de helft van het duo Nadia & Merijn.

Foto: Jigal Krant
Foto: Jigal Krant

De dobbelsteen laat zijn ogen vallen op de ijskast. Zerouali is net terug uit Hongarije, dus haar koelkast is onder andere gevuld met ingemaakte pruimen en watermeloentjes.

Alcoholvrij

'Je kunt zien dat ik niet van de alcohol bent', vertelt Zerouali. Dat is geen principiële keuze, maar haar smaakpupillen zijn geen fan van alcohol. 'Ik heb het geprobeerd op de hotelschool, maar ik vind het niet lekker.' Dat pakt voor haar vriendenkring gunstig uit. 'Ik rij altijd terug voor m'n vrienden.'

Lactose-kater

De kookboekenschrijfster heeft dan wel geen last van alcoholische katers, maar lactose kan haar flink de das omdoen. 'Dat is heel logisch aangezien ik een Afrikaan ben', legt ze uit. Door haar lactose-intolerantie kan een beetje geraspte kaas al voor problemen zorgen. 'Een gekke buik, misselijk. Ik ben een hele tijd goed ziek geweest.' Zuivel vermijdt Zerouali dus liever, maar voor labneh (romige yoghurtdip, red.) maakt ze graag een uitzoendering. 'Boeiend, het is veel te lekker!'

Gerelateerde artikelen