Hemmen14 apr '16 17:24Aangepast op 20 apr '16 13:39

15 april | René Paas, Iran en World Wrestling Entertainment

Auteur: Thomas Groenewold

René Paas neemt na zeven jaar afscheid van Divosa, de overkoepelende organisatie van sociale diensten en is sinds 1 april de nieuwe Commissaris van de Koning in Groningen.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Iran
Europa stuurt dit weekend een zware delegatie naar Iran om zeker te stellen dat de handel met het land een flinke impuls krijgt. Pijnlijk puntje: de afgevaardigden hebben geen tijd om Iraanse mensenrechtenorganisaties te ontmoeten. Te gast is Midden-Oostenkenner Damon Golriz.

World Wrestling Entertainment
Harde rockmuziek, spectaculaire lichtshows, een enorme boksring en tientallen worstelaars (óók vrouwen!) die met elkaar vechten in de ring. Vanavond is in de Ziggo Dome het grootste showworstelgala van de wereld. Sportcommentator Sander Schrik weet er alles over.

De Oceaanfietser
Ebrahim Hemmatnia fietste van Ghana naar Brazilië met zijn special ontworpen bootfiets en schreef er een boek over: de Oceaanfietser.

Politiek Panel
Minister Plasterk in het getuigenbankje bij zaak-Van Rey en gaat het verdrag met Oekraïne nou wél of niet van tafel? Dit en meer in het politiek panel met Mark Harbers (VVD), Paul Tang (PvdA) en Frank Köhler (SP).

Record Store Day
Meer dan drieduizend artiesten komen op Record Store Day bijeen om muziek te maken in hun favoriete onafhankelijke platenzaak. Te gast zijn Marty Zwaan van Record Friend in Amsterdam en Roel Suurmon van Plaatboef in Rotterdam.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen